"Hvem" slog Rikke Hvilshøj

Slettet Bruger,

24/11/2007

I en undersøgelse foretaget blandt 2.700 danskere af Analyse Danmark for erhversmagasinet Limited Edition i slutning af september i år, vidste kun seks procent hvem Anne Mette Winther Christiansen var. Det gjorde hende til den mindst kendte af alle Venstres 52 daværende folketingsmedlemmer. I går blev den anonyme Winther Christiansen næstformand i Venstres folketingsgruppe, da hun slog tidligere integrationsminister Rikke Hvilshøj i et kampvalg. Det skriver Berlingske Tidende.

"Jeg er sikker på, at Anne Mette bliver en glimrende næstformand," var
Hvilshøj eneste kommentar, da hun skuffet forlod mødet efter kampvalget.

Anne Mette Winther Christiansen er opstillet i Djurskredsen. Hun er læreruddannet og var før valget formand for Folketingets Udlændinge og Integrationsudvalg. Hun er i øvrigt datter af tidligere socialminister Else Winther Andersen, hvis folketingskreds hun overtog før sidste valg.

Støjberg politisk ordfører
Forgængeren som næstformand i Venstres gruppe, Inger Støjberg, tog også et stort skridt frem i går. Støjberg, der blev nævnt som mulig minister i de fleste rokadespekulationsartikler, måtte som så mange andre vente forgæves ved telefonen torsdag aften, men ved gruppemødet i går avancerede hun til den absolutte V-top, da hun den fremskudte position som politisk ordfører. Her afløser hun den nye miljøminister Troels Lund Poulsen.

Også her var der lagt op til kampvalg, da kulturordfører Ellen Trane Nørby erklærede sig klar til at stille op. Nørby opgav det dog, ifølge Ritzau ville hun ikke skyde sig selv i foden ved at stille op til et valg, der var "handlet af på forhånd".

Gruppemødet gav genvalg til Hans Christian Schmidt som gruppeformand og Jens Vibjerg som gruppesekretær.

[email protected]

Kilde: