Huslejeregulering kan føre til økonomisk ruin for amatørudlejere

Der er god grund til at tænke sig om en ekstra gang, hvis man har problemer med at sælge sin bolig og påtænker at leje den ud

Slettet Bruger,

30/12/2008

Der er god grund til at tænke sig om en ekstra gang, hvis man har problemer med at sælge sin bolig og påtænker at leje den ud. For mange er det bedre bare at lade den stå tom p.g.a. den offentlige huslejeregulering, lyder det fra eksperter ifølge epn.dk.

Selvom man laver en skriftlig aftale om midlertidig udlejning og en bestemt husleje, som kan dække omkostningerne, så kan man risikere, at det hele bliver underkendt, og at man så i værste fald sidder med en livslang underskudsforretning.

"Det sværeste er at fastsætte lejen, fordi ingen på forhånd kan sige, hvad der vil være den rigtige, lovlige leje - ikke engang det lokale huslejenævn," siger professor Hans Henrik Edlund fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet, ifølge epn.dk: "Jeg har set eksempler på, at huslejen er blevet sat ned til under det halve af den aftalte leje."

Sker det, så er det ekstra bittert, hvis også midlertidigheden i lejeaftalen underkendes.

"Selv om man har skrevet ind i lejekontrakten, at lejemålet er tidsbestemt, kan det blive tilsidesat af boligretten. En udlejer kan kun udleje sin bolig i en tidsbegrænset periode, hvis det er 'begrundet i udlejers forhold', som det hedder," siger Hans Henrik Edlund: "Men at leje ud tidsbegrænset, mens man venter på, at boligpriserne stiger, er derimod ikke nødvendigvis en gyldig begrundelse i alle tilfælde."

[email protected]

Kilde: