Husejere er ikke fredet i kommende skattereform

"Ånden i kommissoriet er, at der ikke skal laves noget overgreb på husejerne

Slettet Bruger,

11/01/2008

"Ånden i kommissoriet er, at der ikke skal laves noget overgreb på husejerne. Det kan der slet ikke blive tale om," siger den nyudnævnte formand for regeringens skattekommission, Carsten Koch, til Berlingske Tidende med henvisning til teksten i kommisoriet, hvor der står: "Ejendomsværdiskatten på boliger fastholdes uændret."

Det betyder dog ikke, at rentefradrag og grundskyld er fredet i kommissionens arbejde. På spørgmålet om, hvad regeringen vil gøre, hvis skattekommissionen foreslår stigninger i grundskylden eller fald i rentefradraget, siger skatteminister Kristian Jensen, at han først og fremmest vil give kommissionen ret til at arbejde:

"Fordi jeg mener, at det er det, vi skal have sat i gang nu."

Økonomiprofessor Hans Jørgen Whitta-Jacobsen mener, at beskatning på boliger er en forudsætning for at sænke skatten på arbejde og ser mange muligheder i kommissoriet.

"Man kan indfase en stigning i grundskylden. Det kan være lige så godt som ejendomsværdibeskatning," siger han og fortsætter: "Der står jo ikke noget om, at ejendomsværdiskatten ikke kan justeres op med lønudviklingen. Den tolkning ville jeg insistere på, hvis jeg sad i kommissionen."

[email protected]

Kilde: