Hund-i-snor-lov måske på vej

Hunde, der ikke er i snor, er et stort problem i byerne, mener justitsminister Lene Espersen

Slettet Bruger,

10/01/2008

Hunde, der ikke er i snor, er et stort problem i byerne, mener justitsminister Lene Espersen. Derfor overvejer hun nu at lave nye regler, som skal påbyde hundejere at gå med deres bedste ven for enden af en line. Det skriver Ritzaus Bureau.

Det sker efter en del presseberetninger om bidske hunde, som har angrebet andre hunde. Samtidig har der i udlandet været historier fremme om mennesker, som er blevet skamferet af hunde i det offentlige rum.

Før 2005 indeholdt politivedtægten i København, Frederiksberg, Århus og Horsens en regel om, at hunde skulle luftes i snor, men den mulighed blev afskaffet ved en lovændring i 2005. Siden da har luftningen af hund i de fire byer alene været reguleret af et krav om, at ejeren skal have "fuldt herredømme" over sin hund, uanset om den er i snor eller ej - ligesom i alle andre byer både før og efter 2005.

"Det kræver dog efter Justitsministeriets opfattelse meget grundige overvejelser, før der indføres landsdækkende regler af den nævnte karakter," skriver Lene Espersen i en række svar til Folketingets Retsudvalg.

[email protected]

Kilde: