Hormonbehandling: 80 millioner kroner til raske kvinder, der får fordoblet kræftrisiko

En ny amerikansk undersøgelse, viser at kræftrisikoen fordobles for kvinder, der får hormonpiller i overgangsalderen

Slettet Bruger,

21/12/2008

En ny amerikansk undersøgelse, viser at kræftrisikoen fordobles for kvinder, der får hormonpiller i overgangsalderen. En undersøgelse, der får kommunallæge Vibeke Manniche til at slå alarm. Det skriver berlingske.dk.

"Vi ser kun undersøgelser, som bekræfter, at hormonbehandlinger kan have meget alvorlige konsekvenser. Jeg så gerne, at man afregistrerede medicinen. Jeg kan slet ikke se, hvad vi skal med en medicin, der har så alvorlige bivirkninger hos raske kvinder," siger Vibeke Manniche til berlingske.dk.

Ifølge Lægemiddelstyrelsen fik 196.000 danske kvinder sidste år hormonbehandling. I gruppen af kvinder over 40 år indløste 14 procent sidste år recepter til hormoner. Det koster årligt det offentlige 80 millioner tilskudskroner, men kunne ifølge Vibeke Manniche undgås, hvis kvinderne motionerede, spiste sundt og holdt sig slanke.

"Jeg kan kun give stor ros til medicinalindustrien. De har gjort noget helt genialt ved at gøre noget, alle kvinder i overgangsalderen oplever, til en sygdom. Hvis man ikke afregistrerer medicinen, bør man fjerne tilskuddet. Det er helt urimeligt, at det offentlige betaler for noget, der har så alvorlige bivirkninger," siger hun til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: