Hooliganregister en realitet

Tirsdag vedtog Folketinget det såkaldte "hooliganregister", der skal være med til at håndhæve sanktioner mod voldelige fodboldfans

Slettet Bruger,

23/04/2008

Tirsdag vedtog Folketinget det såkaldte "hooliganregister", der skal være med til at håndhæve sanktioner mod voldelige fodboldfans. Personer i registret vil få to års karantæne fra alle fodboldstadioner i Danmark. Det skriver Ritzau.

Justitsministeren har ifølge TV2/Sporten store forventninger til registret, som også har støtte i Divisionsforeningen.

"Det er godt, at klubberne får styr på, hvordan de konkret kan håndhæve karantæne mod fodboldbøllerne. Det har været savnet," siger Claus Thomsen, direktør for Divisionsforeningen.

Politiet skal i samarbejde med klubberne kunne dokumentere, at personen er hooligan, og at han har en voldelig adfærd, som med al sandsynlighed vil gentage sig, før han bliver registreret. Det skal dæmme op for, at tilfældige personer ikke bliver noteret for mindre forseelser.

Registret har været kritiseret af flere eksperter for at skyde over målet, og det er blevet problematiseret, at personfølsomme oplysninger uddeles til fodboldklubbernes kontrollører. Tidligere har kritik af retsikkerheden ført til, at justitsmisteren indførte en regel om, at alle registrerede skal have ret til at få deres sag prøvet for en dommer inden for en uge.

[email protected]

Kilde: