Homoseksuelle par bliver plejefamilier

To homoseksuelle par, et bøssebar og et lesbisk par, er blevet godkendt som plejefamilier i Københavns Kommune og venter nu på at modtage udsatte b...

Slettet Bruger,

31/03/2008

To homoseksuelle par, et bøssebar og et lesbisk par, er blevet godkendt som plejefamilier i Københavns Kommune og venter nu på at modtage udsatte børn, der er blevet fjernet fra deres hjem. Det skriver Nyhedsavisen.

"Der er stadig mange fordomme om homoseksuelle, så vi kan ikke garantere, at de to par vil blive brugt lige så meget som andre plejefamilier. Men vi har det sådan, at en familie bestående af to mænd eller to kvinder kan have de samme kvaliteter som andre familier," siger Klaus Wilmann, der er leder af Center for Familiepleje i København, til Nyhedsavisen.

Han mener, at opvæksten hos et homoseksuelt par godt i første omgang kan give problemer for et barn, der i forvejen har haft det hårdt, men de problemer må bare overvindes.

"Der er naturligvis risiko for, at børnene kan møde underlige bemærkninger i skolen. Homofobi er ikke udryddet i samfundet, og vi vil også møde voksne mennesker, der er kritiske. Det skal man bare være indstillet på, og så mener jeg ikke, der er noget problem i det," siger Klaus Wilmann.

Kommunens beslutning møder imidlertid modstand hos Morten Kvist, der er valgmenighedspræst og medlem af Etisk Råd.

"Både drengebørn og pigebørn har godt af at vokse op med en mand og en kvinde som forældre. Ellers får man eksempelvis ikke det mandlige modspil i familien, og så er man en hel del nuancer fattigere," siger han.

I Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske finder man den holdning fra et medlem af Etisk Råd upassende.

"De homoseksuelle familier bliver ikke valgt, fordi de er homoseksuelle, men fordi de er dygtige og rare mennesker, der giver barnet en god opvækst, og det er en myte, at børnene bliver drillet i skolen," siger talskvinde Anja Bang-Jensen til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: