Hollandsk frygt for vold i kølvand på islamfilm

Det hollandske samfund frygter nye voldelige demonstationer som følge af en film

Slettet Bruger,

20/01/2008

Det hollandske samfund frygter nye voldelige demonstationer som følge af en film. Denne gang er det parlamentsmedlem Geert Wilders fra "Frihedspartiet", der har kastet sig ud i et filmprojekt , der angiveligt skal afsløre Koranen som "en inspirationskilde for intolerance, mord og terror". Det skriver The Observer.

Det vides endnu ikke i hvilket medie, filmen bliver sendt. En offentligt støttet tv-kanal, Nova, havde oprindeligt givet tilsagn om at sende filmen, men har efterfølgende trukket sig ud. Wilders har dog svoret, at filmen kommer ud, på den ene eller anden måde.

De hollandske myndigheder har beordret landets anti-terror styrker til at lave sikkerhedsplaner for eventuelle demonstrationer, ligesom hollandske statsborgere i udlandet er blevet bedt om at lade sig registrere på deres ambassader.

Ayan Hirsi Ali har kritiseret filmen fra sit eksil i USA. Den er en "provokation" mener hun og opfordrer samtidig de store hollandske partier til at komme på banen i indvandrerdebatten i stedet for at overlade den til ekstremister.

Syriens stormufti berørte også filmen under et besøg i Europa-Parlamentet i Strasbourg sidste uge. Hvis rygterne om, at Wilders river eller sågar brænder Koranen i stykker taler sandt, betyder det simpelthen:

"at han opfordrer til krig og blodsudgydelse. Det er det hollandske folk ansvar at stoppe ham," lød det fra stormufti Ahmad Badr al-Din Hassoun.

[email protected]

Kilde: