Hollandsk domstol skal tage stilling til Wilders-film

Endnu inden nogen har set den hollandske politiker Geert Wilders' islamkritiske film "Fitna", ender den i en retssal, skriver Ritzaus Bureau

Slettet Bruger,

22/03/2008

Endnu inden nogen har set den hollandske politiker Geert Wilders' islamkritiske film "Fitna", ender den i en retssal, skriver Ritzaus Bureau.

En hollandsk domstol meddelte fredag, at den vil se på en klage over filmen fra en række muslimske grupper. De vil have nedlagt forbud mod filmen, som ifølge Wilders beviser, at muslimernes hellige bog, Koranen, er fascistisk.

Alene rygtet om filmen har ført til protester og krav om "død over Holland" i flere muslimske lande, hvor dele af befolkningerne ikke vil acceptere kritiske ytringer om deres religion.

Af frygt for ekstreme muslimers reaktion har den hollandske regering på forhånd lagt afstand til filmen, og den har forsøgt at presse Geert Wilders til ikke at offentliggøre den.

Geert Wilders siger, at filmen vil blive vist inden den 1. april, muligvis på internettet, eftersom en række tv-stationer har afvist at vise den.

[email protected]

Kilde: