Holland nægter at godkende EU-regnskab

Den hollandske finansminister Wouter Bos stemmer nej til godkendelsen af EU's regnskab for 2006, når torsdag er møde i kredsen af EU-finansministre

Slettet Bruger,

11/02/2008

Den hollandske finansminister Wouter Bos stemmer nej til godkendelsen af EU's regnskab for 2006, når torsdag er møde i kredsen af EU-finansministre. Revisionsrettens påvisning af fejl i omkring 61 procent af forbruget af EU-midler tiltænkt nationale projekter, vakte forleden et vist postyr i det hollandske underhus. Det skriver euobserver.com.

"Det er chokerende. Vi taler om over 61 milliarder euro," sagde parlamentsmedlem for Kristendemokraterne Frans de Nerée tot Babberich. Det samlede regnskab var på 102 milliarder euro.

Revisionsretten har kritiseret, at de mange EU-milliarder enten ikke er færdiggjort eller er gået til projekter, der ikke er redegjort ordentligt for.

Der kræves kvalificeret flertal i ministerrådet for at godkende regnskabet, og den hollandske reaktion forventes derfor at komme til at stå som en symbolsk protest. Senere skal regnskabet dog også godkendes i EU-parlamentet, hvilket kan blive noget vanskeligere at dømme efter udmeldinger i sidste uge.

[email protected]

Kilde: