Holger K.: Til grin at pirater løslades

Hver sommer samles børn i landets sommerhusområder ved badebroerne for at dyrke en yndet sport: Krabber fiskes op af vandet med kødstykker på en sn...

Slettet Bruger,

24/09/2008

Hver sommer samles børn i landets sommerhusområder ved badebroerne for at dyrke en yndet sport: Krabber fiskes op af vandet med kødstykker på en snor, puttes i en spand og studeres lidt, hvorefter de sættes ud i havet igen.

Samme øvelse, blot med dyrere isenkram og lønnet mandskab, udfører det danske søværn for tiden i havene ud for Afrikas kyster, når de går på jagt efter sørøvere, viser det sig. For i nat blev 10 formodede pirater sat i land på en strand i Somalia fra det danske orlogsskib Absalon. Lige som børnene ved badebroerne vidste heller ikke Søværnet, hvad man skulle op med sin fangst, da man for en uge siden fik den i nettet.

Det undrer man sig over i SF.

"Det er meget overraskende. Den ene dag jubler Søværnet over, at man gjort en stor fangst, og den næste må man løslade piraterne, fordi der tilsyneladende ikke er klarhed over hele den juridiske situation. Hvis vi før, Absalon sejlede af sted, havde fået oplyst, at man kunne komme til at løslade piraterne, så ville vi have spurgt os selv, hvad formålet skulle være," siger SF's forsvarsordfører, Holger K. Nielsen, til Ritzaus Bureau og tilføjer:

"Man må gå ud fra, at når vi er dernede, så er formålet at fange nogle pirater. Ellers er det jo nærmest til grin."

Ifølge de Konservatives forsvarsordfører, Helge Adam Møller, var frigivelsen af piraterne imidlertid den eneste løsning.

"Ingen andre lande ville have dem. Og der kan ikke rejses tiltale imod dem i Danmark, det har vi simpelthen ikke juridisk mulighed for," siger han.

Helge Adam Møller fastholder dog, at det danske krigsskib skal blive dernede - så "krabbelegen" kan fortsætte.

"Deres mission er stadig vigtig. De gør det svært for piraterne, og Absalon kan fortsat forhindre angreb," siger Helge Adam Møller til Ritzau.

[email protected]

Kilde: