Hjort til skuespillere: Ingen straf at få et job

Slettet Bruger,

10/10/2007

Skuespillere har andre ansættelsesvilkår end den gængse deltager på arbejdsmarkedet, og det skal der tages hensyn til ved individuelle samtaler i jobcentre og A-kasser, mener beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V). Det skriver Berlingske Tidende.

Til gengæld vil ministeren ikke ændre på regler for deres ret til dagpenge, selv om de arbejdsløse scenekunstnere skal søge to-tre helårsstillinger om ugen og tage job uden for deres fag, hvis de har lidt ledighed mellem opgaver.

"Det er jo ikke en straf at få job inden for et andet fagområde. Det er en mulighed for at klare sig selv, indtil man igen finder arbejde som for eksempel skuespiller. Man kan sagtens søge job inden for sit eget fag, selvom man i en periode arbejder med noget andet," svarer Hjort Frederiksen Berlingske Tidende i en mail.

Kulturpolitikere i Folketinget har ellers tidligere opfordret kulturminister Brian Mikkelsen (K) til at kigge nærmere på kunstneres specielle arbejdsvilkår, men Mikkelsen har henvist alle spørgsmål om ledighed til beskæftigelsesministeren.

Ifølge en artikel i Børsen i dag har 23,5 procent af medlemmerne af Dansk Skuespillerforbunds A-kasse været på dagpenge i løbet af det seneste år.

[email protected]

Kilde: