Hjerneforsker: Giv små drenge styrthjelm på

Slettet Bruger,

06/07/2007

Det er uheldigt, at drenge kravler rundt i træer, mens piger hellere vil sidde stille og lege med dukker. For pigernes hjerner er nemlig mere robuste og kan derfor bedre modstå et fald, mener hjerneforsker og psykolog Ann-Elisabeth Knudsen.

"Pigers hjerner kan holde til mere, fordi de er tidligere udviklet end drenges," siger Ann-Elisabeth Knudsen til Nyhedsavisen.

Hjernen fortsætter med at udvikle sig efter fødslen, og det gør pigers hjerne mere modstansdygtige og hurtigere til at kompensere for skader.

"Så vi burde nok gentænke, hvad vi forventer af piger og drenge. Måske skulle vi give pigerne lidt friere tøjler og passe lidt bedre på drengene," siger hun og understreger, at drenge selvfølgelig skal have lov til at bruge deres fysik og udfolde sig.

" Men måske skulle vi give dem styrthjelm på," siger hun.

Fik en blød hjelm på
Det var lige hvad specialist i psykiatri Gustav Halberg gjorde, da hans lille dreng skulle lære at gå.

"Jeg købte en blød hjelm til ham. For hvor mange gange kan et barn holde til at slå hovedet, uden at det gør skade? Er det 50 eller 100 gange? Vi ved det ikke," siger han.

Det havde dog ikke så meget med barnets køn at gøre, som med at han var et lille barn, der tit slog hovedet.

" Det er rigtigt, at drenge generelt er mere følsomme end piger, men det er alligevel en dristig konklusion, at pigers hjerner er mere robuste end drenges," siger Gustav Halberg.

mkr

Kilde: