Hjemløse snyder hinanden

Slettet Bruger,

22/08/2007

Trusler, vold og snyd er hverdagsbegivenheder blandt hjemløse. Unge hjemløse snyder de ældre ved at låne penge af dem uden at betale tilbage, hvis de da ikke direkte slår og truer de ældre til at udlevere pensionen. Det viser et studie blandt hjemløse, som Kirkens Korshær står bag.

"De ældre hjemløse får pension, mens de unge får kontanthjælp, som er et mindre beløb. Derfor går de unge til de ældre for at låne penge. Nogle af de unge går med kniv, så hvis man er gammel og svag, og der er en, der råber en op i ansigtet, går man med til det. Men de får måske ikke pengene tilbage," siger informationssekretær i Kirkens Korshær, Vibeke Lind, til Nyhedsavisen.

I undersøgelsen indgår der også ældre, der rent faktisk har en bolig. Alligevel kalder Vibeke Lind dem for hjemløse.

Boliger bruges til tyvekoster
"Disse mennesker kan ikke finde ud af at gøre deres bolig til et hjem. Deres netværk er mennesker på gaden. De søger hen til steder, hvor hjemløse er. Til varmestuen eller gadehjørnet," siger hun.

Det er dog ikke alle ældre, der har gavn af deres offentligt betalte boliger. I nogle tilfælde flytter der en ung hjemløs ind eller bruger lejligheden til at opbevare tyvekoster.

"Den unge skaffer måske en ting, som den ældre kan bruge for en kort bemærkning, og beslaglægger så lejligheden som hælervarecentral."

[email protected]

Kilde: