Hizb ut-Tahrir-afhopper: Undskyld Danmark

Slettet Bruger,

10/12/2007

Maajid Nawaz var i ti år en af Hizb ut-Tahrirs topfolk, og for syv år siden stod han bag oprettelsen af en dansk celle af den radikale, islamistiske organisation. I går undskyldte han på et debatmøde på Østerbro i København, på sit første besøg i Danmark siden 2000. Det skriver Berlingske Tidende.

"Jeg giver jer min undskyldning - en undskyldning for, at jeg har spredt disse giftige tanker blandt jer, tanker som splitter folk i stedet for at forene dem," sagde Navaz til små 100 tilhørere.

Navaz forlod sidste år Hizb ut-Tahrir og har siden viet sit liv til at bekæmpe organisationen. Det har han gjort med så stort held, at han er blevet en vigtig figur i britisk politik, blandt andet har premierminister Gordon Brown på Navez' opfordring argumenteret for ikke at forbyde organisationen, men at bekæmpe dem med ordets argument.

Berlingske Tidende talte før mødet med Navaz, der har tilbragt fem år i egyptisk fængsel for sit medlemsskab af Hizb ut-Tahrir. Her spurgte de blandt andet til, om de de danske medlemmer er lige så ekstremistiske som de britiske.

"Dansk Hizb ut-Tahrir er endnu mere yderliggående. I Storbritannien har de en meget effektiv PR-maskine. Man forstår at moderere synspunkterne udadtil. Det er ikke tilfældet i Danmark. Her er de helt uforsonlige." lød vurderingen fra Navaz.

Hizb ut-Tahrir menes at have mindst 300 danske medlemmer og sympatisører.

[email protected]Kilde: