Hirsi Ali: Tak Danmark, men nej tak

Slettet Bruger,

16/10/2007

Kulturminister Brian Mikkelsens opfordring til danske kommuner om at tage dødstrusselsplagede forfatter og samfundsdebattør Ayaan Hirsi Ali ind under den kommende friby-ordning vækker glæde hos den stormomblæste kvinde, skriver Jyllands Posten. Hirsi Ali befinder sig i øjeblikket i USA, men der er skabt tvivl om hendes der, fordi den hollandske stat ikke længere vil betale for den beskyttelse, der er nødvendig for at beskytte hende.

"Jeg takker af mit hjerte, men mit hjem og mit arbejde er i USA, så lige nu koncentrerer jeg mig om at søge midler til min sikkerhed der," udtaler Ayaan Hiris Ali i et interview med Jyllands-Posten.

I går var der ellers spekulationer fremme om at Odense kunne blive Alis nye hjemkommune. Det bliver der altså ikke noget, selv om giver udtryk for, at Danmark og danskere har en særlig plads i hendes hjerte.

"I har en sjælden forståelse for, at ytringsfrihed ikke nødvendigvis handler om at være enig. Ytringsfrihed handler om retten til at fornærme andre. Inden for lovens rammer, naturligvis," siger Ayaan Hirsi Ali.

Besøg i Danmark
Her og nu rejser forfatteren altså ingen steder. For første prioritet er at finde en løsning på hendes sikkerhedsforhold. Men når hun igen vender kursen mod Europa, så kan vi godt se frem til besøg.

"Når sikkerhedsspørgsmålet i USA er afklaret, bliver Danmark det første land i Europa, jeg besøger," siger Ayaan Hirsi Ali til Jyllands-Posten.

Hirsi Ali var sidst i Danmark, da hun sidste fik overrakt Venstres Frihedspris, som hun i 2004 var nødt til at modtage in absentia.

[email protected]

Kilde: