Henrik Dahl: Gamle S-ledere bryder sig ikke om Henrik Sass

Slettet Bruger,

12/10/2007

Af Ole Birk Olesen

Henrik Sass Larsen, Socialdemokraternes politiske ordfører og partiformand Helle Thorning-Schmidts nærmeste medarbejder, er ikke nogen populær mand hos fire af partiets gamle ledere, også kaldet "De Fantastiske Fire": Poul Nyrup Rasmussen, Svend Auken, Mogens Lykketoft og Ritt Bjerregaard. Han er ifølge dem bl.a. "et mådeligt begavet magtmenneske" og "man kan hverken stole på ham eller regne med ham", skulle de fire mene.

Deres synspunkter refereres af sociologen Henrik Dahl, der er gift med det socialdemokratiske folketingsmedlem Christine Antorini, og ifølge eget udsagn har talt med med nogle af dem om det. Det hele blev indtil i går formidlet på Henrik Dahls blog på kommunikationsforum.dk:

"Ingen af De Fantastiske Fire (DFF) har nogensinde brudt sig om HSL, og som følge heraf gjorde de i mange år, hvad de kunne, for at holde ham så langt væk fra indflydelse, som overhovedet muligt. Jeg har ikke udspurgt alle fire medlemmer af DFF om, hvorfor de ikke bryder sig om HSL, men ud fra, hvad jeg har kunnet sammenstykke gennem samtaler med nogle af dem, skyldes de forrige ledergenerationers modstand mod HSL, at han grundlæggende opfattes som et mådeligt begavet magtmenneske med en forholdsvis begrænset arbejdskapacitet. Hvilket alt sammen medfører, at man hverken kan stole på ham eller regne med ham. Desuden opfattes det på den måde, at den mådelige begavelse og den kortsigtede magtorientering har haft den konsekvens, at HSL - skønt han er en udmærket taktiker - har vist sig at være en temmelig dårlig strateg," skrev Henrik Dahl ifølge jarlcordua.dk.

Blev slettet fra blog i går
Imidlertid kan disse afslørende oplysninger ikke længere findes på Henrik Dahls blog. I går blev de nemlig slettet, efter at den liberale blogger og kommentator Jarl Cordua på havde refereret dem. Cordua funderer nu over, hvorfor teksten mon er er fjernet:

"Man kunne jo få den tanke, at Sass Larsens efterretningsvæsen nu har opfanget de kritiske passager på Henrik Dahls blog. Man kan vel heller ikke helt udelukke, at Christine Antorini har fået en 'til højre ret' af S-ledelsen med besked om at bede gemalen derhjemme rette i sin blog," skriver han på sin blog.

[email protected]

Kilde: