Henriette Kjær: Enøjet af Bondam

Københavns teknik- og miljøborgmester er i sin kamp mod privatbilismen nu klar til at lade biler holde for rødt lys på indfaldsvejene, hvis smogniv...

Slettet Bruger,

29/03/2008

Københavns teknik- og miljøborgmester er i sin kamp mod privatbilismen nu klar til at lade biler holde for rødt lys på indfaldsvejene, hvis smogniveauet i centrum er for højt. Det beretter Ritzau.

I et notat om forslaget skriver kommunen, at det kan gøre bilkøerne op til en kilometer længere, fordi det røde lys vil mindske kapaciteten på vejene med 10%.

"Det er fuldstændig vanvittigt. Det er så enøjet at tænke på den måde. Det er en uholdbar lappeløsning, som jeg kun kan tage afstand fra. Man kan ikke byde folk, at de ikke kan komme på arbejde til rette tid, når de er taget af sted, og vi kan ikke byde miljøjet, at bilerne skal holde i tomgang så lang tid," siger den konservative trafikordfører, Henriette Kjær, til Ritzau.

Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, kalder det uacceptabelt, at folk skal holde i kø og vente på at komme ind til København.

[email protected]

Kilde: