Helle overvejer kvindekvoter i bestyrelser

Slettet Bruger,

12/11/2007

Lidt over hvert femte bestyrelsesmedlem i danske, private virksomheder er kvinder. Ny Alliances Malou Aamund har tidligere i valgkampen foreslået, at der skulle indføres kvoter, hvis ikke virksomhederne selv kunne finde ud af at øge kvindeandelen. Og nu viser det sig, at Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt går med de samme overvejelser. Det skriver magasinet Lederne. Den socialdemokratiske partiforkvindes tanker redegør hun for i bogen "Den første".

"Jeg har set, at det i Norge har stor effekt. Hvis vi står i en situation, hvor der ikke er flere kvindelige medlemmer af de danske virksomheders bestyrelser på trods af, at de er lige så kvalificerede, så skal vi da diskutere, om ikke kvoter var en model," siger Helle Thorning-Schmidt i bogen.

Fem til ti år vil hun give virksomhederne til at gøre, hvad det politiske system ellers måske må tvinge dem til. For der skal flere kvinder ind, mener de fleste deltagere i den øjeblikkelige valgkamp, også Thornings hovedmodstander, Venstre.

I et nyt ligestillingsoplæg har partiet således udtrykt ønske om flere kvindelige bestyrelsesmedlemmer. Der skal en holdningsændring til i samfundet, mener Venstre, der blandt andet vil have det offentlige til at gå forrest i kampen for færre mænd i de danske bestyrelser.

[email protected]

Kilde: