Helle Thornings tidsbank møder kritik

Slettet Bruger,

02/05/2007

Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt vil indføre en tidsbank, hvor offentligt ansatte skal opspare fritid. Venstres beskæftigelsesminister Calus Hjort Frederiksen mener, at møntfoden i banken bør være kroner og øre, ikke timer og minutter.

"Hvis det skal virke, så tror jeg, vi skal finde noget meget ubureaukratisk og meget enkelt. Man kunne overveje, om man ikke skulle lade det være opsparing i penge i stedet for timer og minutter. Altså så man på en særlig gunstig måde kan sættes penge til side til at købe sig selv fri senere," siger Claus Hjort til Børsen.

De Radikale er også skeptiske. Elisabeth Geday, arbejdsmarkedspolitisk ordfører, er bange for, at tidsbanken kan skade ligestillingen.

"Ligestillingen er med forslaget i fare, fordi det formodentlig mest er kvinderne, der vil spare op, mens mændene som oftest vil have overarbejdspenge. Og hvem mon vil blive ansat, hvis arbejdsgiveren kan vælge mellem en ung mand og en ung kvinde uden børn, men med 1000 timer i banken," siger Elisbeth Geday til Berlingske Tidende.

Kilde: