Helle: Ok med større ulighed

Slettet Bruger,

03/11/2007

CEPOS må til deres forundring tilslutte sig socialdemokratiske udtalelser om ulighed. Det skriver avisen.dk. Ifølge Bogen "Den Første", der skrevet af journalist Noa Redington og bygger på samtaler med Socialdemokraternes formand Helle Thorning Schmidt, er forskellen mellem den almindelige danske lønmodtager og topdirektørernes løn blevet over dobbelt så stor på de sidste 20 år.
Og det har statsministerkandidaten det fint med.

"Jeg kan godt leve med lønforskelle mellem forskellige mennesker. Også at den er vokset de seneste år, fordi vi har et internationalt marked for topdirektører og særlige talenter. (...) Jeg har intet problem med, at der er nogle, der er velhavende, fordi de er meget dygtige. Jeg synes også, det skaber noget positivt, at det er muligt at blive rig i Danmark," siger Helle Thorning Schmidt i bogen.

En udmelding, som CEPOS-direktør Martin Ågerup modtager med tilfredshed.

"Det er glædeligt, at hun mener, at lønforskelle ikke er noget problem. Jeg er helt enig med hende. Og når hun siger sådan, må hun jo også acceptere, at økonomisk lighed ikke er et mål i sig selv," siger Martin Ågerup til avisen.dk.

Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen afviser at hans partiformands udtaler er et udtryk for et holdningsskifte på lighedsspørgsmålet.

"Det her er et muntert indslag i valgkampen fra Cepos. Det er intet problem, at folk klarer sig godt og har succes. Men vi har et problem, hvis de bredeste skuldre ikke bærer de tungeste byrder igennem skatten," siger Henrik Sass-Larsen til avisen.dk.

[email protected]

Kilde: