Haarder vil gøre op med bureaukrati

Skolelærere drukner i papirarbejde og bureaukrati, mener de selv

Slettet Bruger,

11/01/2008

Skolelærere drukner i papirarbejde og bureaukrati, mener de selv. Og det har undervisningsminister Bertel Haarder tænkt sig at gøre noget ved.

"Vi har besluttet os til at lytte til medarbejderne i hele den offentlige sektor og spørge, om de synes, de spilder tiden med skemaer eller rutiner, som de ikke finder hensigtsmæssige. Jeg vil høre med egne ører, hvad det er, som kan gøre tilværelsen sur for en folkeskolelærer - er det bureaukrati, dårlig ledelse eller lovreglerne," siger han til Politiken.

Han nedsætter derfor i dag et udvalg, der skal samle alle parter fra skoleverdenen, lærere, skoleledere, kommuner og ministerium, med det for formål, at finde frem til hvor der kan lettes på de administrative byrder. Samtidig tager han selv på turne rundt på landets skoler, så han kan få et førstehåndskendskab til problemernes omfang.

Initiativet vækker gehør hos formanden for skolelærerne, Anders Bondo Christensen.

"Jeg tror, regeringen er klar over, at det er gået over gevind. Bureaukrati er en dræber i forhold til begejstring og engagement. Ved at ville indføre kontrol af kvalitet, får man netop mindre kvalitet," siger Anders Bondo Christensen til Politiken.

Regeringen fastholder dog de centrale krav om elevplaner og kvalitetsrapporter, som kommunerne skal udarbejde ud fra indberetninger fra skolerne.

[email protected]

Kilde: