Haarder siger ja til folkeskolebøn vendt mod Mekka

Undervisningsminister Bertel Haarder har tidligere sagt god for, at kommunale folkeskoler kan have et Fadervor på programmet til morgensamling, og ...

Slettet Bruger,

20/02/2009

Undervisningsminister Bertel Haarder har tidligere sagt god for, at kommunale folkeskoler kan have et Fadervor på programmet til morgensamling, og nu går han så linen ud: På skoler hvor der er mange muslimske børn og kun få ikke-muslimer, må man så også gerne programsætte bøn vendt mod Mekka, hvis man har lyst.

I et svar til Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini, understreger Haarder ganske vist, at dansk kultur og kristendomskundskab har særlig vægt i folkeskolens undervisning.

"Men det udelukker ikke, at fremsigelse af bøn fra en anden trosretning end kristendommen kan finde sted i forbindelse med fællesarrangementer som for eksempel morgensamling. Som ved Fadervor er det dog en forudsætning, at bønnen ikke må være forkyndende," lyder det fra Bertel Haarder ifølge Kristeligt Dagblad.

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Martin Henrik, der bakker op om Fadervor i skolen, er imidlertid ikke tilfreds med ministerens svar.

"Det er alt for vidtgående, hvis en skole begynder at fremsige en muslimsk bøn om fredagen. Folkeskolen skal integrere elever med en anden kulturel baggrund end dansk ind i den danske kultur. Hvis skoler begynder på fredagsbøn, har det den stik modsatte effekt. Vi skal slet ikke tage de mange kulturelle særhensyn i folkeskolen. Ministeren har nu lukket en dør på klem - jeg synes, det ville være passende, hvis han lige så stille lukkede den igen. Han går socialisternes ærinde, som ønsker et multikulturelt samfund, og det synes jeg, han skal lade være med," siger Martin Henriksen.

Socialdemokraterne ønsker, at alle former for fællesbøn skal ud af folkeskolen, skriver Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: