Hærværksfest var kommunalt støttet

I februar valgte Københavns Kommunes Ungdomskulturvalg at støtte foreningen Openhagen i dens bestræbelser på at lave festivalen "Undoing the ci...

Slettet Bruger,

10/05/2009

I februar valgte Københavns Kommunes Ungdomskulturvalg at støtte foreningen Openhagen i dens bestræbelser på at lave festivalen "Undoing the city", en festival, der som bekendt udartede sig til et hærværksorgie i København fredag nat. 20.000 kroner har foreningen modtaget fra udvalget, der fokuserer på "projekter, som henvender sig til den alternative ungdomskultur" og "projekter, som bruger det offentlige rum på nye måder," skriver politiken.dk.

"Hvis alternativ ungdomskultur er lig med hærværk og ballade er det lige alternativt nok. Når vi taler om unge autonome, ved vi desværre, at er er en potentiel risiko for, at de ikke respekterer de demokratiske spilleregler og overholder loven," siger Dansk Folkepartis medlem af Borgerrepræsentationen, Carl Christian Ebbesen, til politiken.dk.

Også borgmesteren på området, Venstres Pia Allerslev, er rasende og varsler, at fredagens begivenheder kan få konsekvenser for fremtidige projekter.

"Det gør mig virkelig vred, at en gruppe sindssyge autonome igen skal smadre en hel bydel. Nu må vi sætte os ned og se kritisk på den måde, vi tildeler støtte på," siger Allerslev til politiken.dk.

Udvalget, der administrer ungdomskulturpuljen, består af ni personer, der er valgt for deres særlige kyndighed inden for ungdomskultur.

[email protected]

Kilde: