Hæren: Jæger-bog var ikke overtrædelse af tavshedspligt

Den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack har i sin omstridte jægerbog ikke videregivet oplysninger, der overtræder hans tavshedspligt

Slettet Bruger,

05/11/2009

Den tidligere jægersoldat Thomas Rathsack har i sin omstridte jægerbog ikke videregivet oplysninger, der overtræder hans tavshedspligt. Det vurderede Hærens Operative Kommando (HOK) ifølge Politiken i et opsigtsvækkende internt dokument 10. september til Forsvarskommandoen - dagen efter at Forsvarsministeriet og forsvarsledelsen fik kendskab til bogen.

HOK skriver, at Thomas Rathsack kun har overtrådt sin tavshedspligt "i forhold til den sikkerhedsbriefing, han har modtaget ved tiltrædelse i Jægerkorpset". Overtrædelsen gælder ikke i forhold til bogens indhold.

"Der er dog ikke særlige enkeltpassagerer eller faktuelle oplysninger i bogen, der overtræder tavshedspligten," fremhæves det i dokumentet.

Socialdemokraternes forsvarsordfører, John Dyrby Paulsen, er overrasket over oplysningen om Thomas Rathsack i det interne dokument.

"Dette er en meget vigtig oplysning, som understreger, at der et eller andet sted i forsvarets top mod anbefalingerne fra blandt andet HOK er truffet en beslutning om, at denne bog er et sikkerhedsproblem, og at Rathsack derfor skulle retsforfølges - eller også er det omvendt: at Rathsack skulle have en over snuden, og derfor skulle bogen gøres til et sikkerhedsproblem," siger han til Politiken.dk

Klik her for at læse mere på politiken.dk

[email protected]

Kilde: