Hårde fanger har for let ved at flygte fra varetægtsfængsel

Slettet Bruger,

23/12/2007

Allerede for et år siden advarede Kim Østerbye, der er formand for Dansk Fængselsforbund, mod manglende sikkerhedsforanstaltninger mod danske varetægtsfanger. Det skete, da tre fanger i Hjørring truede en af de to fængslesfunktionærer på vagt til at åbne arresten, skriver politiken.dk. I går gik galt samme sted.

"Det er dybt, dybt bekymrende, at udviklingen fortsætter, og vi bliver nødt til at gøre noget ved det. Der er ingen nemme løsninger, og heller ingen billige," siger Kim Østerbye til politiken.dk.

I forbindelse med varetægtsfængslinger bliver der ikke skelnet mellem den hjemløse, der skal afsone en bøde, eller drabsmanden, forklarer han videre. Det vil Dansk fængselsforbund gerne have lavet om, så sikkerheden omkring de farligste fanger kan øges.

"Mange af de gamle arresthuse er ikke sikkerhedsmæssige forsvarlige. Der skal være mere pigtråd, flere kameraer og bedre låsesystemer. Det vil koste en forfærdelig masse penge," udtaler Kim Østerbye.

I Hjørring arrest forklarer forvarer Jørgen Sørensen, at man har overholdt alle procedurer, der endda blev strammet op efter sidste års episode. Nu sidder fangerne således kun sammen to og to, alligevel kan man "aldrig sige sig fri for, at der kan ske noget".

En af de fire flygtede fanger blev tidligere i dag pågrebet på Hjørring Banegård. Hans fortsatte varetægstfængsling for drabsforsøg kommer nu til at foregå i Aalborg arrest.

[email protected]

Kilde: