Højreorienterede vinder kampen om nettet

Slettet Bruger,

30/04/2007

Af Morten Løfberg

Det er talrige gange dokumenteret at de fleste danske journalister altovervejende stemmer til venstre for midten. Men tilsyneladende ser det helt anderledes ud for deres fritidskollegaer i cyberspace. Ugebrevet Mandag Morgen har i dag offentliggjort en undersøgelse, der betegner 19 ud af de 20 mest besøgte danske politiske bloggere som enten ærkeliberalistiske eller nationalkonservative.

For Kim Møller, der driver undersøgelsens absolutte topscorer, uriasposten.net, kommer resultatet ikke som en overraskelse.

"Det er en helt naturlig konsekvens af den ensretning, der foregår i de traditionelle medier. Ønsker man et konservativt syn på samfundsudviklingen, skal man ikke finde det her," siger han til 180Grader.dk og peger på en tidlig opstart og bloggens mangel på dommedagsprædikener som årsagerne til sin egen succes.

Mandag Morgens undersøgelse viser samtidig at det er enkeltpersoner, der er i stand til at udnytte nettets potentiale på det politiske område. De etablerede partier er ikke i stand til at udnytte mulighederne for at komme i kontakt med vælgerne. Særligt kniber det med forståelsen for de unge vælgere og deres netvaner.

Kilde: