Høje håb om Hornbech

Slettet Bruger,

24/11/2007

Birthe Rønn Hornbech får en stormende velkomst som ny minister. Og en række af landets trossamfund vurderer samstemmende, at den 64-årige Rønn Hornbech vil tilføre regeringen ny troværdighed på integrationsområdet. Det skriver jp.dk.

"Integration handler i høj grad også om religiøs forståelse, og den besidder Birthe Rønn Hornbech netop. Mange af Danmarks etniske minoriteter er meget religiøse, og der har den nye minister den helt rigtige baggrund for at forstå dem, samtidig med at hun er dygtig til at skelne mellem religion og politik," siger Iben Thranholm, der er informationschef i den katolske kirke, til Jyllands-Posten.

Også hos Islamisk Trossamfund byder man den nye minister velkommen med glæde.

Jeg er sikker på, at diskussionen om integration nu vil foregå i en mere anstændig og respektfuld tone. Det er på alle måder godt for integrationen og forholdet mellem danskere og etniske minoriteter, at netop hun er blevet integrationsminister. Hun forstår, hvor meget religion betyder for folks identitet og selvrespekt," siger Kassem Ahmad fra Islamisk Trossamfund.

Vælgerne er enige
Hos Mosaisk Trossamfund er man helt enige i det fornuftige i valget af Rønn Hornbech, som talsmand Stefan Isaak kalder en "fremragende politiker". Og der er også opbakning i befolkningen. 57 procent af de adspurgte svarer, at de tror Birthe Rønn Hornbech vil have en positiv indflydelse på regeringens politik. Det gør de i en undersøgelse foretaget for Berlingske Tidende af Gallup, hvor kun 12 procent tror hun vil få en negativ indflydelse.

Birthe Rønn Hornbech har ved flere lejligheder været i infight med Dansk Folkeparti, blandt andet i spørgsmålet om forholdene i landets asylcentre, men også i den retssag, hvor hun for nylig var modpart til DF's Jesper Langballe.

Alligevel mener også DF-vælgerne, at hun vil blive en gevinst. 40 procnet tror på en gavnlig indflydelse fra den nye miniister, mens kun 25 procent tror, Birthe Rønn Hornbech vil påvirke regeringens politik negativt.

[email protected]

Kilde: