Gymnasium siger nej til burkaer og g-streng

Slettet Bruger,

08/12/2007

Det er ikke fordi, der går mange indvandrere på Egå Gymnasium, og ingen elever har hidtil båret burka. Men nu har skolens ledelse alligevel taget højde for situationen i de nye ordensregler, man har gennemført. Det skriver jpaarhus.dk.

"At folk går med tørklæder er ikke noget problem for os, men lærere kan ikke kommunikere med elever og få undervisningen til at fungere, når de ikke kan se deres ansigtsudtryk," siger rektor Eigil Dixen til jpaarhus.dk.

Han fortæller, at burkaforbuddet blot er en del af et samlet tøjkodeks, der også skal sikre at eleverne er klædt ordentligt på i idræt såvel som kemi. Og han afviser, at gymnasiet diskriminerer fremtidige elever med forbuddet.

"Jeg er nødt til at sige, at vi skal skaffe rimelige betingelser for undervisningen, og så må vi indrette os efter det," siger Eigil Dixen.

Et andet østjysk gymnasium, Silkeborg, blev nærmest verdensberømte, da et show, hvor en række af gymnasiets kvindelige elever paraderede på et podie kun iført g-streng og bh, blev lagt ud på YouTube med et ganske betragteligt antal hits til følge. Også den slags bliver der sat en stopper for i Egå med de nye regler.

"Vi vil ikke acceptere, at der bliver brugt interne optagelser til sådanne formål," siger Eigil Dixen til jpaarhus.dk.

Elever, der overtræder forbuddet, risikerer bortvisning.

[email protected]

Kilde: