Gratisaviser: Sovjet-lignende mediestøtte

Hvorfor skal skatteydernes penge gives til private aviser? På Nyhedsavisen undrer adm

Slettet Bruger,

21/02/2008

Hvorfor skal skatteydernes penge gives til private aviser? På Nyhedsavisen undrer adm. direktør Morten Nissen Nielsen siger sig over mediestøtten, som han helst så afskaffet. Det beretter Journalisten.dk.

Morten Nissen Nielsen mener, at støtten begunstiger de etablerede aviser og kalder den for konkurrence-forvridende.

"Hvis andre aviser får støtte, vil vi naturligvis også have det. Men principielt så jeg helst, at aviserne var uafhængige af statsstøtte. Statsstøtte til aviser lyder som noget fra Sovjet-tiden i mine ører," siger han til Journalisten.dk.

En større bid af kagen
I sidste uge kaldte den danske medieforsker Preben Sepstrup, der skal være med til at stå i spidsen for en ny masterplan for dansk mediestøtte, den nuværende støttemodel for et kludetæppe af hovsaløsninger. For det måtte han inkassere kritik fra adm. direktør på JP/Politikens, Hus Lars Munch, der kaldte udmeldingen for upassende. Men kritikken møder genhør fra gratisaviserne.

Adm. direktør hos metroXpress, Søren Riis, ser ikke noget galt med statsstøttede medier. Hans anke går på, at gratisaviserne ikke får en stor nok bid af kagen.

"Jeg vil give ham (Preben Sepstrup, red.) fuldstændig ret. Jeg mener, at mediestøtten er gammeldags sat sammen og bærer kraftigt præg af, at nogle få personer på de danske dagblade har fordelt kagen mellem sig på en sådan måde, at de holder konkurrencen udenfor," siger Søren Riis til Journalisten.dk.

[email protected]

Kilde: