Graffitien breder sig

Hvad er det, der kan være hurtigt at lave, men altid er svært og dyrt at fjerne? Graffiti

Slettet Bruger,

15/05/2009

Hvad er det, der kan være hurtigt at lave, men altid er svært og dyrt at fjerne? Graffiti.

I mange nordsjællandske kommuner dukker de farverige tegninger, signaturer, plakater og klistermærker oftere og oftere op på veje, broer, lygtepæle og skilte. Det skriver Berlingske Tidende.

Det drejer sig om Gentofte, Gladsaxe, Helsingør, Fredensborg og Hørsholm kom­muner, der alle melder om stigninger i graffiti de seneste par år. Især Hørsholm har mærket en stor stigning.

I 2007 brugte kommunen 111 timer på at fjerne graffiti. Året efter var timerne med trykspuler og kemikalier til at fjerne graffitien mere end fordoblet til 270 timer.

I løbet af de første måneder i år, er antallet allerede oppe på 246 timer. Det er især en tilvækst i racistisk graffiti, der har fået antallet af gade-statements til at vokse i kommunen i whiskybæltet.

Jesper Sperling er medlem af Miljø- og teknikudvalget i kommunen. Han har ingen forslag til, hvordan man skal komme problemet til livs.

"Det er noget skidt. Det er en kedelig udvikling, at det offentlige byrum bliver misbrugt på den måde. Heldigvis har vi hjemmel til at kræve erstatning for, hvad de ødelægger, hvis vi får fat i de skyldige," siger han.

[email protected]

Kilde: