Grønlandsk socialdemokrat trækker sig efter sexbeskyldninger

En anklage om seksuelt overgreb kan måske gøre, hvad skandaler om alkoholmisbrug og rod i økonomien ikke har formået: Den grønlandske landstingsfor...

Slettet Bruger,

17/01/2008

En anklage om seksuelt overgreb kan måske gøre, hvad skandaler om alkoholmisbrug og rod i økonomien ikke har formået: Den grønlandske landstingsformand Jonathan Motzfeldt (S) har valgt at trække sig fra sin post. Det beretter Berlingske Tidende.

Anklagen kommer fra en kvindelig ansat i Landstingets Bureau, og overgrebet skulle angiveligt have fundet sted i april, hvor hun skulle være blevet befamlet på et badeværelse. Kvinden er blevet behandlet for traume på Rigshospitalet.

Det er ikke Jonathan Motzfeldts første møde med kompromitterende mediedækning. I 1991 måtte han trække sig som regeringsleder på grund af sit alkoholmisbrug. Seks år efter vendte han tilbage til posten, men i 2001 blev han tvunget til at udskrive valg efter afsløringer om dårlig forvaltning af Hjemmestyrets økonomi, deriblandt udgifter på repræsentationskontoen.

Eskapader
"Hans eskapader er en offentlig hemmelighed i Grønland, og det kan sagtens være det, der gør, at han ryger ud af politik," siger nyhedschef i Grønlands Radio, Johannes Mathiassen til Berlingske Tidende.

Jonathan Motzfeldt siger, at han trækker sig af hensyn til Grønlands omdømme i udlandet og på Landstingets anseelse i Grønland.

"Det er mig magtpåliggende at understrege, at min samvittighed er ren, og at jeg på ingen måde har forulempet den pågældende medarbejder. Derfor vil jeg med de retsmidler, der står til min rådighed, søge at rense mig," siger han i en pressemeddelelse.

[email protected]

Kilde: