Grønland vil have filmstøtte fra Danmark

Mens det socialistiske grønlandske parti Inuit Ataqatigiit (IA) på Grønland arbejder for øget selvstændighed i forhold til Danmark, så slår partiet...

Slettet Bruger,

01/10/2009

Mens det socialistiske grønlandske parti Inuit Ataqatigiit (IA) på Grønland arbejder for øget selvstændighed i forhold til Danmark, så slår partiets folketingsmedlem, Juliane Henningsen, nu et slag for større afhængighed. Hun kræver, at den danske filmstøtte også skal ydes til grønlandske film, skriver Ritzaus Bureau.

Baggrunden for kravet er, at den første grønlandske spillefilm nu snart har premiere, uden at den har fået støtte fra Det Danske Filminstitut, fordi loven ikke giver mulighed for det.

Det skal der laves om på, mener Juliane Henningsen.

"Jeg vil nu bede den grønlandske kulturminister om gå til den danske kulturminister Carina Christensen med vores ønske," siger hun til Ritzau og fortsætter: "Film om det moderne grønlandske samfund, lavet af grønlændere, vil kunne give danskerne et meget mere nuanceret billede af Grønland."

Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, tror, at kravet vil blive imødekommet.

"Vi vil gerne arbejde for at ændre filmloven. Og jeg har svært ved at forestille mig andet, end at det får bred opbakning i forligskredsen," siger Mogens Jensen til Ritzau.

[email protected]

Kilde: