Gordon Browns udfordrer frygter britisk statsbankerot

David Cameron, den konservative udfordrer til at blive Storbritanniens næste premierminister efter Gordon Brown, mener, at Storbritanniens er på ve...

Slettet Bruger,

24/08/2009

David Cameron, den konservative udfordrer til at blive Storbritanniens næste premierminister efter Gordon Brown, mener, at Storbritanniens er på vej til at gå bankerot, skriver dr.dk. Derfor spiller Cameron på det økonomiske område ud med et forslag om at beskære de offentlige budgetter.

"Så vidt jeg ved, at der ingen kommende leder i de sidste 40 år, der har turdet være ærlig og lovet besparelser. Men det gør vi, fordi den britiske økonomi er på sammenbruddets rand," siger David Cameron.

Han angriber især, at Labour-regeringen planlægger at tage yderligere lån for at kunne fortsætte den kunstige stimulering af økonomien, som Gordon Brown har forsøgt siden krisens udbrud. Det vil betyde, at Storbritanniens gæld i løbet af de næste fem år kommer op på 80 procent af bruttonationalproduktet - 1,4 billioner pund, eller hvad der svarer til 12.000 milliarder kroner.

Alene næste år er der brug for at låne 175 milliarder pund for at få regnskabet til at stemme, siger finansminister Alistair Darling.

Labour afviser kritikken og siger, at David Camerons udtalelser viser, hvor uerfaren han er i økonomisk sammenhæng.

[email protected]

Kilde: