Ghettodanmark er blevet lidt mindre

Efter at regeringen i 2005 gennemførte en regel, som giver kommunerne lov til at sige nej til yderligere tilflytning af bl

Slettet Bruger,

05/03/2008

Efter at regeringen i 2005 gennemførte en regel, som giver kommunerne lov til at sige nej til yderligere tilflytning af bl.a. kontanthjælpsmodtagere til landets ghettoer, er der blevet tre færre af ghettoerne. Det skriver Berlingske Tidende.

"Det er positivt, at der er færre boligområder på vores liste over udsatte områder. Vi må ikke glemme de positive historier i disse dage, hvor det hele nemt går op i brand og uro. Men at det går bedre nogle steder må ikke fjerne opmærksomheden fra, at vi stadig står overfor en kæmpe udfordring," siger velfærdsminister Karen Jespersen til Berlingske Tidende.

En ghetto er ifølge regeringens definition et boligområde, hvor mindst 30-40 procent af beboerne har en svag tilknytning til arbejdsmarkedet. Fra listen over ghettoer er der forsvundet fem, til gengæld er der kommet to nye. De fem, som er sluppet af med ghettoprædikatet er Århus Vest (Århus Kommune), Lundtoftegade (Københavns Kommune), Skovparken/Skovvejen (Kolding Kommune), Avedøre Stationsby (Hvidovre Kommune) og Korskærparken (Fredericia Kommune). De to nye, der er kommet til, er Byparken/Skovparken (Svendborg Kommune) og Sønderbro (Horsens Kommune).

"De seneste ugers uroligheder i mange af landets udsatte boligområder viser endnu en gang, hvor vigtig det er at bekæmpe ghettoisering. Kommunerne spiller en afgørende rolle i indsatsen for at skabe en positiv udvikling, og mange kommuner og boligorganisationer er allerede godt i gang. Jeg vil opfordre alle kommuner til at løfte ansvaret ved at skabe en mere blandet beboersammensætning i de udsatte områder," siger Karen Jespersen.

Velfærdsministeriet mener dog, at det endnu er uklart, om det virkelig er de nye regler, som har ført til de færre ghettoer, eller om der er andre faktorer på spil, f.eks. den lavere ledighed.

[email protected]

Kilde: