Geertsen forlader Rådhuset

Slettet Bruger,

09/08/2007


Københavns kulturborgmester, Martin Geertsen, forlader fra årsskiftet dansk politik. Han afviser i et interview med Berlingske Tidende, at partitoppen eller "noget på Rådhuset" har haft indflydelse på beslutningen. "Det er ene og alene min egen beslutning," siger han.

"Det er en personlig overvejelse, der går på, at nu har jeg været i politik i 20 år, jeg har siddet som borgmester i seks år og været i Borgerrepræsentationen i ti år. Nu prøver jeg at kaste mig ud i et frit fald og finder ud af hvad jeg så skal lave. Hvad har jeg ikke besluttet endnu."

Med Martin Geertsens exit fra dansk politik, har Venstre på Christiansborg én torn mindre i øjet. Geertsen lagde sig ud med partitoppen da han under folketingsvalget i 2005, som folketingskandidat, og i direkte konkurrence med daværende politiske ordfører, Jens Rohde, kaldte partiet for topstyret og beskyldte Anders Fogh for at sælge ud at det liberale arvegods.

Men han afviser at partitoppen skulle have presset ham til beslutningen.

En styrkelse af Venstre?
Politisk kommentator, Thomas Larsen, mener ligefrem at Geertsens exit kan være en fordel for Venstre. Man kan se hans farvel til Rådhuset som kulminationen på Venstres nedtur i Hovedstaten, der begyndte med Søren Pinds og Venstres nederlag i kampen om overborgmesterposten, en kamp der som bekendt blev vundet af Ritt Bjerregaard.

Men nederlaget til trods kan situationen i ifølge Thomas Larsen vendes til en sejr for partiet.

"Hvis Venstre forstår at udnytte Martin Geertsens afgang til at finde en politisk sværvægter, som vi udfordre Ritt Bjerregaard, kan det næste slag om København blive anderledes tæt."

Hvem denne sværvægter givetvis kunne være, melder historien ikke noget om. Dog mener Thomas Larsen ikke, at beslutningen kan ses helt uden sammenhæng til Geertsens forhold til partitoppen.

"Det er tydeligt, at han er besluttet på at lukke døren på en pæn måde, men i kulisserne har forholdet mellem Søren Pind og Martin Geertsen på den ene side og Venstres top på den anden siden været alt andet end hjerteligt."

[email protected]

Kilde: