Gallup i dag: Venstre rasler ned

Slettet Bruger,

27/10/2007

Fra 52 mandater ved valget i 2005 til 44 mandater i dagens dugfriske Gallupmåling i Berlingske Tidende. Venstre har ikke fået en synderlig god begyndelse på valgkampen og har kun støtte fra hver fjerde, Gallup har spurgt.

"Nu er valget lige begyndt, og vi har lige præsenteret vores politik. Det skal lige have lov til at bundfælle sig," udtalte næstformand Lars Løkke Rasmussen i går til Berlingske Tidende oven på en meningsmåling, der var et mandat bedre for partiet end dagens.

Lørdagens Gallup er til gengæld rar læsning for Ny Alliancen. 6,4 procent af stemmerne og en helt central rolle som tungen på vægtskålen. Og det bruger partiet til at holde fast i udgangspunktet om, at man vil afvente Foghs initiativer i en kommende dronningerunde, inden man endeligt peger på en statsminister.

"Venstre skal turde tage debatten om, at vi skal have skatten på arbejde ned. Venstre skal også tage debatten om, at folk har det forfærdeligt i asylcentrene. Asylsøgerne skal ud derfra og så skal vi have en debat om ventelistegarantien til sygehusene. Det er fint med en garanti på livstruende sygdomme, men det nytter ikke alle andre steder. Så skubber de bare problemet andre steder hen," udtaler Anders Samuelsen til Berlingske Tidende om nogle af partiets nøgleområder ved kommende forhandlinger.

Gallupmålingen viser i øvrigt at Helle Thorning Schmidt kan blive den første socialdemokratiske partiformand siden Anker Jørgensen, der må se flere procent af vælgerne stemme på partier, der vil pege på socialdemokratiet, men ikke kan klare spærrgrænsen. Enhedslisten ligger til 1,8 procent og Kristendemokraterne til 1,3 procent.

[email protected]


Kilde: