Gallup i dag: Konservativ fremgang

Slettet Bruger,

28/10/2007

Dagens Gallup-måling er netop blevet offentliggjort i på berlingske.dk. Målingen peger som alle andre i disse dage på, at Ny Alliances får en nøglerolle efter valget. Med 82 mandater til VKO skal der altså hentes seks danske mandater foruden to nordatlantiske, hvis regeringen skal kunne fortsætte uhindret efter 13. november.

Midt i mørket kan Bendt Bendtsen dog glæde sig over den bedste måling for De Konservative længe. Med 9,3 procent af stemmerne er der nu kun en procent op til valgresultatet fra 2005. Folketingsgruppen vil med et sådant resultat kun blive et medlem fattigere.

Til gengæld kan der komme til mange afskedsreceptioner hos regeringspartneren Venstre, som i målingen står til en tilbagegang på 9 mandater i forhold til sidste valg.

Den megen fokus på Ny Alliance i valgkampens indledende fase ser ud til at gavne partiet. 7,4 procent af stemmerne og 13 mandater kan det blive til for partiet med de mange kendte kandidater.

Vores kommunistiske læsere kan også finde fornøjelse i målingen. Enhedslistens raketagtige optur p.t. fortsætter og Gallup har for anden dag i træk partiet et godt stykke over spærregrænsen med 2,1 procent.

[email protected]


Kilde: