Gallup: Ny Alliance under spærregrænsen

Slettet Bruger,

23/12/2007

Ny Alliance kan glæde sig over, der ikke findes minusstemmer i dansk politik. Ellers skulle partiet, hvis den nuværende vælgerflugt fra det fortsætter, meget hurtigt ud på lånemårkedet. Dagens Gallup for Berlingske Tidende viser nemlig, at partiet siden folketingsvalget 13. november er blevet mere end halveret. Med 1,3 procent af stemmerne skal de strække sig langt for at se op til spærregrænsen.

"Vi må gå ud fra, at de personer, som har haft næsen rigtig langt fremme, kan se, at det ikke har nogen gavnlig indflydelse på partiet,"siger Seeberg til Berlingske Tidende.

Hele valgkampen var som bekendt en lang nedtur for Ny Alliance, der først måtte se drømmene om mange mandater, dernæst håbet om at blive tungen på vægtskålen, fordufte. Tiden efter valget har stået i Jørgen Poulsens og Lars Kolinds tegn i sagen om Poulsen fratrædelsesgodtgørelse fra Røde Kors. Og en af partistifterne, Gitte Seeberg er da heller ikke i tvivl om, at det er de mange mærkelige personsager, der spiller en indflydelse på den nuværende vælgeropbakning.

"Ja, vi må jo starte fra bunden igen. Jeg har selv været meget ked af den uro, der har været, siden vi kom i Folketinget - sagen om Røde Kors og sagen om Lars Kolind. Men nu er vi gået på juleferie, og jeg håber på, at når vi kommer tilbage, så starter vi med at bygge op igen og se fremad," lyder det fromme juleønske fra Seeberg.

VKO frem - Enhedslisten ude
Også Enhedslisten, der gennem hele valgkampen balancerede lige omkring spærregrænsen, står i målingen til exit fra tinget. Til gengæld fortsætter SF deres fremgang, de står til 26 mandater mod 23 ved valget. Også Socialdemokraterne står til et enkelt mandats fremgang, den skyldes dog udelukkende, at der altså er to partier færre til at deles om de 175 danske folketingsmandater.

Målingens helt store vinder er Venstre, der går fra 46 mandater til 51. En fremgang, der må skyldes, at vælgerne er glade for den "gode og sammenhængende økonomiske politik", regeringen fører, siger den politiske ordfører Inger Støjberg.

Med 19 konservative og 25 DF-mandater har VKO-partierne tilsammen altså komfortable 95 mandater.

Kilde: