Gallup: Næsten rødt flertal på bekostning af NA

Med en tilslutning til Villy Søvndal og SF på 20,5% - den største nogensinde i en meningsmåling - er forskellen på venstre- og højrefløjen i Folket...

Slettet Bruger,

20/03/2008

Med en tilslutning til Villy Søvndal og SF på 20,5% - den største nogensinde i en meningsmåling - er forskellen på venstre- og højrefløjen i Folketinget nede på 0,6 procentpoint i regeringens favør. Det viser en Gallup-måling foretaget for Berlingske Tidende.

Og det er ikke mange hvis'er der skal til for at tippe balancen. I målingen er Enhedslisten på 1,9%. Hvis de fik blot 0,1 procentpoint mere og dermed kom over spærregrænsen, var magtskiftet på papiret en realitet.

Og det er et scenario, der glæder SF's politiske ordfører, Ole Sohn. Flere politiske kommentatorer havde ellers afskrevet SF's fremgang som harmløs, fordi SF ikke stjal vælgere fra regeringen eller regeringens støttepartier.

"Det gør vi! Venstrefløjen går jo samlet frem. Det er en selvstændig glæde, at de politiske kommentatorer må konstatere, at de tog fejl," siger han til Berlingske Tidende.

NA betaler gildet
Da der samtidig er tilbagegang hos både de Radikale og Socialdemokraterne er det SF. der alene driver oppositionens fremgang.

I målingen går Venstre frem med to mandater i forhold til valget i november 2007. Samtidig går Konservative tilbage med ét mandat mens Dansk Folkeparti holder sine 25 mandater fra seneste folketingsvalg. Dermed kan den røde bloks fremgang spores til Ny Alliance, der i målingen blot får 0,2% af stemmerne og ville dermed være ude af Folketinget hvis der var valg i morgen.

[email protected]

Kilde: