Gallup: Fru 10 procent

De første meningsmålinger efter Lene Espersen blev konservativ partiformand gav partiet næsten 14 procent af stemmerne og de første avisartikler ...

Slettet Bruger,

21/12/2008

De første meningsmålinger efter Lene Espersen blev konservativ partiformand gav partiet næsten 14 procent af stemmerne og de første avisartikler om baglandets drømme om at få landets nlste statsminister blev skrevet. Men nu varer det nok et stykke tid inden Lene Espersen igen bliver omtalt som statsministerkandidat. En Gallup-måling sender i hvert fald partiet tilbage til Bendt Bendtsens dage med 10,7 procent af stemmerne. Det skriver berlingske.dk.

"Det er vi da ikke begejstrede for, men omvendt har vi også hele tiden vidst, at der var nogle hurtige gevinster i starten, og derfor har jeg også sagt hver gang, der kom gode meningsmålinger, at det, vi interesserer os for, er resultatet på valgdagen," siger De Konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, til berlingske.dk.

Mens hun altså afviser, at den vigende vælgertilslutning bekymrer hende, så kunne Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl godt ønske sig lidt meningsmålingsmedvind til De Konservative.

"Det ville være rart, hvis de Konservative kunne bevæge sig lidt op i målingerne, så de kunne have en større ro, når vi forhandler," siger Thulesen Dahl til berlingske.dk.

Målingen giver Venstre 25 procent af stemmerne og et VKO-flertal.

[email protected]

Kilde: