Gallup: Fed, fed Løkke til Venstre

Medvinden i meningsmålingerne fortsætter for Lars Løkke Rasmussen

Slettet Bruger,

26/04/2009

Medvinden i meningsmålingerne fortsætter for Lars Løkke Rasmussen. På berlingske.dk bringes i dag en Gallup-måling, hvor Venstre med 25,5 procent af stemmerne ligger tæt på valgresultatet fra 2007 og meget langt fra de skrækmålinger, som Løkke kunne kigge på kort inden sin udnævnelse.

"Jeg glæder mig over, at Lars Løkke Rasmussen står godt blandt danskerne. Det viser også en klar opbakning til Venstre, og det her konsoliderer, at Lars Løkke Rasmussen er kommet godt fra start," siger Venstres politiske ordfører, Peter Christensen, til berlingske.dk.

Samlet giver målingen de borgerlige partier 90 mandater mod oppositionens 85, ikke mindst takket være et Enhedslisten under spærregrænsen. Alligevel erklærer Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen sig tilfreds med målingen.

"Vi har tidligere set med Lene Espersen, at nok får man medvind i starten, men det siver hurtigt ud igen, hvis der ikke er substans bag. Jeg tror, at det er præcis, hvad der kommer til at ske igen om et par måneder, siger Henrik Sass Larsen.

En, der til gengæld ikke kan være helt tilfreds er Liberal Alliances Anders Samuelsen, der fra sit partis landsmøde på Mols kan kigge på endnu en måling, der har partiet tæt på de 0 procent.

"Målingerne er et udtryk for, at der ligger en meget hård historie bag partiet. Det skal nok snart gå op for vælgerne, at nu er børnesygdommene i Liberal Alliance udryddet. Og så vil der være masser af danskere, som er enige i det, vi står for. Men jeg kan da også godt forstå, de er tilbageholdende i forhold til vores historie," siger Anders Samuelsen til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: