Gallup: De røde til magten

22,6 procent af vælgerne ville sætte kryds ved Venstre, hvis de fik lejlighed til at træffe valget i morgen

Slettet Bruger,

28/09/2008

22,6 procent af vælgerne ville sætte kryds ved Venstre, hvis de fik lejlighed til at træffe valget i morgen. Dermed er de tilbage på et niveau, der ikke er set i dette årtusinde. Det viser en Gallupmåling, som Berlingske Tidende bringer.

K ville hente 12,3 procent af stemmerne - og dermed leverer Lene E i hvert fald i sine første uger som partiformand, den fremgang i vælgertilslutning, der var krævet. Men det nytter ikke meget, når regeringsflertallet samtidig overgår til venstrefløjen.

I baglandet er panikken dog til at overse. Politisk ordfører Inger Støjberg, erklærer, at "Vi skal nok komme tilbage!", en melding, Aleksander Aagaard, Venstres gruppeformand i Region Midtjylland, er enig i .

»Vi har haft udlændingesagen over hele sommeren, og vores ubestridte næstformand har jo også fået sig nogle skrammer i bilagsaffæren. Det skal nok gå, men vi har også kæmpet med nogle store reformer, som vi først ser resultaterne af i den kommende tid, og sammenholder man det med, at vi har siddet i regering så længe, så er det måske ikke så mærkeligt, at vi går tilbage. Men det kan da godt være, vi skal have en ministerrokade inden alt for lang tid,« udtaler Aleksander Aagaard til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: