Gårdejer opgiver kamp mod ekspropriering

En gårdejers kamp for at få lov til selv at bestemme over sin ejendom er slut

Slettet Bruger,

10/04/2008

En gårdejers kamp for at få lov til selv at bestemme over sin ejendom er slut. Laue Nissen Skau, som ejer 40 af de i alt 62 ha jord ved Haderslev, som tøjkæden Bestseller efterstræber, har netop meddelt kommunen, at han accepterer eksproprieringen af sin jord. Det skriver jp.dk.

"Vi havde i den forgangne weekend en lang drøftelse i familien af den samlede situation bl.a. i lyset af den store mediebevågenhed, der er opstået om projektet. Vi besluttede at acceptere kommunens ekspropriationserstatning og samtidig at hæve retssagen mod kommunen. Vi har formelt frist til den 14. april med at svare Haderslev Kommune på, om vi vil acceptere betingelserne for en ekspropriation af vores jord," siger Jørn Skau, talsmand for familien Skau, til jp.dk.

Under markedspris
Han pointerer, at familien på intet tidspunkt var imod Bestsellers planer om at bygge et logistikcenter, men at den ikke var tilfreds med den pris, som Bestseller tilbød. En pris, familien nu er nødt til at acceptere, i kraft af kommunens ekspropriering.

"Vores modstand har alene været rettet mod de anvendte metoder og en pris, vi ikke fandt i overensstemmelse med markedsprisen. Vi er glade for, at det er lykkedes os at få skabt en debat om rimeligheden i, at en kommune kan ekspropriere et jordstykke til under markedsprisen til fordel for en privat milliardkoncern, og selvom vi stadig mener, at det tilbud, vi har fået, er under markedsprisen, har vi valgt at indstille kampen," siger Jørn Skau.

"En principiel sejr"
Kampen mod eksproprieringen stoppes efter udtalelser fra finansminister Lars Løkke Rasmussen (V), der efter sommerferien vil fremsætte et lovforslag, der skal begrænse kommunernes meget "fleksible" anvendelse af eksproprieringsretten og sikre højere erstatninger i fremtiden. En udmelding, som familien ser som en sejr for det princip, den har forfægtet i denne sag, nemlig den private ejendomsret.

"Efter knap tre års kamp for den private ejendomsret og retfærdighed mod Haderslev Kommune og en stor koncern - en kamp som har føltes som Davids kamp mod Goliat - opgiver vi kampen," siger Jørn Skau til jp.dk.

[email protected]

Kilde: