Frygter tyggegummi-terror

Slettet Bruger,

13/10/2007

Af IKKEMIG 2

Tre amerikanske embedsmænd mener at have fundet en alvorlig trussel mod landets sikkerhed: Forgiftede tyggegummi-automater. Med borgmesterens tilladelse har de derfor iværksat en ni måneder langt undersøgelse, der skal sikre alle tyggegummi-automater i byen Dover, New Jersey, mod terrorangreb. Det beretter den lokale avis The Star-Ledger.

Indtil videre har den terrorbekymrede trio undersøgt 199 tyggegummi-automater, hvoraf de 103 automater var uden en licens fra bystyret. Frank Poolas, der står i spidsen for undersøgelsen, mener, at terrortruslen "skal tages alvorligt, når man tænker på, hvad der tidligere er sket. Hvis nogen ville gøre skade, ville de ikke have nogle problemer med det."

Byens politichef Harold Valentine siger dog, at man ikke har nogen grund til at tro, at terrorister overhovedet har overvejet at forgifte de farverige godbidder.

Ingen trussel
"Vi har aldrig fået informationer, der tyder på det modsatte. Tyggegummiet er sikkert," siger han til The Star-Ledger.

Siden avisen tog fat på historien har mange trukket på smilebåndene over embedsmændenes ihærdige indsats. Frank Poolas derfor har fået travlt med at lægge afstand til sine terror-kommentarer, som blot skulle beskrive det værst tænkelige.

"Vores hovedbekymring var befolkningens sundhed. Punktum," sagde han under et pressemøde ifølge The New York Times.

[email protected]

Kilde: