Frygt for venstreterror

Slettet Bruger,

10/06/2007

Unge fra den ekstreme venstrefløj omkring det tidligere såkaldte ungdomshus på Jagtvej 69 frygtes nu at tage skrappere midler i brug i kampen imod politi, politikere og Faderhuset, skriver Politiken i dag. PET vurderer, at ekstremistiske kredse generelt går i en mere voldelig retning og advarer om, at det måske bliver værre.

"Vi frygter, at bl.a. rydningen af Ungdomshuset bliver brugt i ekstremistiske miljøer som et påskud for en yderligere radikalisering," siger den øverste chef for PET, Jacob Scharf.

Og kilder fra miljøet bekræfter da også, at man overvejer nye metoder i sin kamp.

"Folk er trætte af millitante aktioner, der ikke virker. Det ville være mere effektivt med personoverfald, brandattentater eller kidnapning. Det kunne være en betjent, Ritt Bjerregaard eller Ruth Evensen," udtaler en anonym venstreekstremist fra inderkredsen i aktivistmiljøet.

Også Knud Foldschack fra Fonden Jagtvej 69 mener, at der er fare for, at volden optrappes:

"De unge føler sig ikke hørt. De er ved at blive desperate, og det er farligt," advarer han.

Gentagelse af 70´erne
Aktivistmiljøets hjemmesider slører ingen begejstring for grupper som Rote Arme Fraktion og Blekingegadebanden. Og hos PET frygter man da også at se gentagelser af tidligere tiders terrortilstande.

"Erfaringer fra 1970'erne og 1980'erne viser, hvor vigtigt det er, at der i tide siges fra og sættes ind over for en udvikling, der kan føre til egentlig terrorisme. Jeg mener, det er vigtigt, at vi alle som borgere i det danske samfund aktivt tager afstand fra enhver form for voldelig radikalisering, hvad enten den er politisk eller religiøst betinget," udtaler Jacob Scharf.

Han deler frygten med sin forgænger, Hans Jørgen Bonnichsen, som er bekymret over den voldsomme vrede, der findes i Ungdomshusmiljøet. En vrede, der vækker ubehagelige minder.

"Jeg skal helt tilbage til de uroligheder, der var på grund af Verdensbankens møde i 1970, før jeg kan finde et lignende had og en lignende kamp mod myndighederne," udtaler Hans Jørgen Bonnichsen til Politiken.

mol

Kilde: