Frygt for nyt gigantunderskud i Enhedslisteborgmesters forvaltning

Københavns Rådhus er præget af en frygt for, at socialborgmester Mikkel Warming er ved at opbygge et gigantunderskud i lighed med det, hans partifæ...

Slettet Bruger,

07/01/2008

Københavns Rådhus er præget af en frygt for, at socialborgmester Mikkel Warming er ved at opbygge et gigantunderskud i lighed med det, hans partifælle fra Enhedslisten, Per Bregengaard, i sin tid skabte i Børne- og undomsforvaltningen. Det skriver Berlingske Tidende. Allerede i midten af sidste år stod det klar, at forvaltningen brugte flere penge end de var bevilget, men alligevel er udviklingen fortsat.

"Der er ikke nogen, der har det fulde overblik over den økonomiske situation. Vi har tidligere fået informationer om, at økonomien begyndte at køre skævt, men på trods af det, er der ikke taget de nødvendige forholdsregler," siger Venstres socialudvalgsmedlem Leslie Arentoft til Berlingske Tidende.

Allerede nu kan det konstateres, at overforbruget udgør 66,5 millioner kroner. Men frygten for, at tilstandene i forvaltningen viser sig langt værre deles også af Socialdemokraterne.

"Jeg er bange for, at det her er begyndelsen på det forløb, vi har set i Børne- og Ungdomsforvaltningen og derfor skal vi tage udviklingen meget seriøst, inden det går helt galt. Forvaltningen skal simpelthen være bedre til at vurdere udviklingen og handle i tide," siger Ikrim Sawar, der er socialdemokratisk medlem af kommunens økonomiudvalg.

Erkender dårlig økonomistyring
Borgmester Mikkel Warming erkender, at forvaltningens økonomistyring på området for udsatte børn og unge har været utilstrækkelig, men tager afstand fra sammenligningen med Bregengaards forvaltning af Børne- og Ungdomsområdet.

"Kritikken er hverken retfærdig, anstændig eller rimelig. Vi har løbende fulgt udviklingen i økonomien. Sidste år har der været et merforbrug på grund af flere børnesager, og nu er vi i Socialudvalget tvunget til at spare for at overholde budgetterne," siger Mikkel Warming til Berlingske Tidende.

Som en foreløbig konsekvens af overforbruget har man i år valgt at bespare det forebyggende sociale arbejde i forhold til udsatte børn, herunder kriminelle og voldelige unge, med et sted mellem 20 og 25 millioner.

[email protected]


Kilde: