Frivillige psykiatriske patienter lever side om side med farlige kriminelle

Landets fem regioner mangler sengepladser til retspsykiatriske patienter og derfor bliver alt mange psykisk syge kriminelle indlagt på almene psyki...

Slettet Bruger,

20/09/2009

Landets fem regioner mangler sengepladser til retspsykiatriske patienter og derfor bliver alt mange psykisk syge kriminelle indlagt på almene psykiatriske afdelinger. Det skriver Jyllands-Posten, der efter at have samlet opgørelser over fordelingen af de psykisk syge kriminelle er nået frem til, at cirka hveranden retspsykiatrisk patient er indlagt på almene sengeafsnit sammen med frivilligt indlagte patienter.

"Der kan være et mismatch mellem en kvinde fra forstaden, som er indlagt med en depression, og de meget syge retslige patienter. Hvis der er en meget larmende, udadreagerende, misbrugende patient, som har været lang tid et sted, er der nogle, som føler sig så utilpasse ved at være sammen med denne person, at de føler sig mere belastede ved at være indlagt, en de føler sig hjulpet," siger Per Jørgensen, cheflæge i psykiatrien i Region Midtjylland, til Jyllands-Posten.

Per Jørgensen vurderer, at der på landsplan mangler 100 specialiserede, retspsykiatriske senge, en vurdering, der deles af formanden for Social og Psykiatriudvalget i Danske Regioner, Bent Normann Olsen. Også sundhedsminister Jakob Axel Nielsen kender til problemet. "

Der er ingen tvivl om, at presset på de psykiatriske afdelinger og ikke mindst de retspsykiatriske afdelinger er stort. Men det har vi også reageret på, og vi har i flere omgange sat flere penge, som var målrettet retspsykiatrien, af til regionerne. Nu er vi på vej med en handlingsplan, der bredt skal give psykiatrien et løft," siger Jakob Axel Nielsen til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: