Fri indrejse til østarbejdere

Selv om Estland, Letland, Litauen, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Slovenien allerede i 2004 blev EU-medlemmer og en del af EU's indre marked...

Slettet Bruger,

11/03/2009

Selv om Estland, Letland, Litauen, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Slovenien allerede i 2004 blev EU-medlemmer og en del af EU's indre marked, har arbejdstagere fra østlandene ikke haft samme rettigheder som øvrige EU-borgere. Men Danmarks overgansbestemmelser, der skulle hindre forstyrrelser af det dasnke arbejdsmarked, falder nu bort, oplyser integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til P1 Morgen.

"Vi er enige om, at nu er der ikke længere noget der hedder A- og B-medlemmer, og det mener jeg også er på tide," siger Rønn Hornbech med henvisning til, at et bredt flertal støtter, at reglerne skal ændres.

Det eneste parti, der ikke bakker op om at lempe reglerne, er Dansk Folkeparti, der også udtrykte bekymring, da landene i sin tid blev EU-medlemmer.

"Når økonomien går ned, så bør vi have en styring af, hvilken arbejdskraft, der kan komme ind i Danmark," siger DF's Martin Henriksen til P1 Morgen.

De nye regler kommer også til at gælde for Rumænien og Bulgarien, der blev medlemmer af EU i 2007.

[email protected]

Kilde: