Fremskrittspartiet størst i Norge med skattelettelsespolitik

At det betaler sig at have en dagsorden om væsentlig lavere skat, er Norge et godt eksempel på

Slettet Bruger,

22/02/2008

At det betaler sig at have en dagsorden om væsentlig lavere skat, er Norge et godt eksempel på. En meningsmåling offentliggjort i dag gør ifølge Ritzau det norske Fremskrittspartiet til landets største parti. Og det vel at mærke med en politik, der fokuserer på markante skattelettelser og offentlige nedskæringer.

Fremskrittspartiet er i målingen landets største parti med en vælgeropbakning på 28,5%. Sammen med partiet Høyre er Fremskrittspartiet 5 mandater fra flertal i Landstinget ifølge målingen. De står tilsammen til 80 mandater, hvis der var valg i morgen. Samtidig står de tre røde regeringspartier, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Arbeiderpartiet, til blot 67 mandater.

Set med danske briller virker det næsten usandsynligt. Fremskrittspartiet ønsker en markant lettelse af indkomstskatten, en afskaffelse af ejendomsskatten, en afskaffelse af formueskat og arveafgift, og partiet ønsker lettelser i aktieindkomstbeskatningen.

I sit alternative finanslovsforslag i 2007 foreslog partiet at spare 23 mia. kr. på statsbudgettet, der i alt er på 713 mia. kr.

[email protected]

Kilde: